На масата срещу Мария Габриел седнаха Кирил Петков, Асен Василев, Атанас

...
На масата срещу Мария Габриел седнаха Кирил Петков, Асен Василев, Атанас
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Мария Габриел призова ПП-ДБ за усилия за излизане от порочния кръг

На масата против Мария Габриел седнаха Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Николай Денков, Христо Иванов и Владислав Панев.

Номинираната за министър председател още веднъж изброи 10-те точки от проекта си за бъдещо управление и препотвърди, че първото нещо, което ще направи министърът на правораздаването в неин кабинет, в случай че се стигне до подобен, ще е да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт.

" Търсим основа за работещо проевропейско държавно управление с ясни цели и механизми за постигането им. Тази рамка търпи промени и оставаме отворени за този разговор. Виждам опция за екип в България. Нека излезем от порочния кръг, да преодолеем различият. Диалогът не цели незабавно и единствено общото, а да бъдат заложени сложните въпроси, с цел да е постоянна основата. Вярвам, че идеята ни е една - България ", съобщи при започване на диалога номинираната за министър-председател.

По думите й е належащо да се ускори възприятието за сигурност в българските жители.

Първи думата от ПП-ДБ взе съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Целта на нашата среща е в някои от тези 10 точки да влезем в малко по-голям подробност и едно равнище във вътрешността, с цел да се срещнем с вашите визии. Няма да са в точния ред, в който вие изброихте, по тази причина първо ще дам думата на Атанас Атанасов по тематиката сигурност ", съобщи Петков.

" Всички сме загрижени за положението на страната и всички желаеме да преодолеем политическата рецесия, нека успеем. Най-голямото предизвикателство сега в света е войната в Украйна ", стартира съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов и попита дали държавно управление на Габриел би доставяло военна помощ на Украйна, както и дали шефовете на службите би трябвало да се назначават от президента или Министерския съвет. 

По отношение на първия въпрос Мария Габриел отговори, че позицията е за цялостна взаимност с Украйна. Колкото до назначенията, тя посочи, че първо би трябвало да се запознае с текста на законопроекта и изясни, че решенията не се спускат от един човек, по тази причина и трябвало да го разиска с сътрудниците си. " Аз обичам да чета ", акцентира еврокомисарката.

Вчера Габриел беседва поредно с представители на Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН " по тематики, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия.

От Политическа партия - Демократична България не пристигнаха на диалозите, защото съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев не бяха в страната, само че от втората политическа мощ оповестиха, че такава среща би трябвало да се състои.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР